Jokerimessut

Ke 27.1.2016 klo 16.00 – 19.00

Havainnekuva Raide-Jokerista Linnoitustieltä Leppävaarasta. Kuva: Hanna Kiema, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Jokerimessuilla saat tietoa Raide-Jokerin suunnittelutilanteesta, hankkeen kustannuksista ja vaikutuksista. Voit esittää Raide-Jokeria koskevia kysymyksiä suoraan suunnittelijoille ja tutustua samalla Ratikka-näyttelyyn sekä pienoismalliin.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunniteltu pikaraitiolinja. Radan pituus on noin 25 km, josta noin 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen. Raideyhteys korvaa runkobussilinja 550:n eli Bussi-Jokerin, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja. Sen kuljetuskapasiteetti ei pysty vastaamaan kasvavaan matkustajamäärään.

Raide-Jokeri kulkee pääosin omalla väylällään, millä varmistetaan raitiovaunujen nopea ja häiriötön kulku. Rataa liikennöidään uusilla, korkealuokkaisilla raitiovaunuilla.
Raide-Jokerilla on ennustettu olevan vuonna 2040 noin 140 000 käyttäjää arkivuorokaudessa. Nykyisin bussilinjalla 550 matkustaa 30 000 henkeä vuorokaudessa.

Raide-Jokerin kustannukset ja vaikutukset esillä Jokerimessuilla

Raide-Jokerin rakentamisesta ei vielä ole tehty päätöstä. Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustot voivat päättää rakentamisesta näillä näkymin vuonna 2016. Hankesuunnitelma valmistui tammikuussa 2016. Siinä on selvitetty radan kustannuksia ja vaikutuksia. Tavoitteena on aloittaa Raide-Jokerin liikennöinti viimeistään vuosina 2020–2022, jolloin linjan 550 liikennöintisopimus päättyy.

Jokerimessut 27.1. klo 16 - 19

Jokerimessuilla Laiturilla suunnittelijat Helsingin ja Espoon kaupungeista sekä HSL:stä ovat tavattavissa klo 16 alkaen pienoismallin äärellä. Tietoisku Raide-Jokerista on klo 17.

Jokerimessujen ohjelma

Klo 16 alkaen       Suunnittelijat tavattavissa pienoismallin äärellä
Klo 17                  Tietoisku Raide-Jokerin suunnittelutilanteesta

Raide-Jokeri osana Helsingin seudun joukkoliikennettä
joukkoliikennesuunnittelija Lauri Räty HSL Helsingin seudun liikenne

Raide-Jokerin suunnittelutilanne
projektipäällikkö Lauri Kangas / toimistopäällikkö Heikki Hälvä Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja projektipäällikkö Pauliina Kuronen Espoon tekninen keskus

Täydennysrakentaminen Raide-Jokerin varrella
 projektipäällikkö Pia Sjöroos Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
 
Kysymyksiä ja keskustelua. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.
 
Suunnittelijat tavattavissa pienoismallin äärellä klo 19 asti.

Tervetuloa!

Osallistu ja jaa tapahtumaa Facebookissa