Yleiskaavan infokulma

7.1.2015 - 28.2.2015

Kuvitelma Hämeenlinnanväylästä kaupunkibulevardiksi muutettuna vuonna 2050. Kuva: 3D Render / Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Yleiskaava on strateginen suunnitelma, joka ohjaa koko kaupungin suunnittelua. Infokulmassa esitellään, miltä Helsinki voisi näyttää tulevaisuudessa.

Yleiskaavan luonnos näyttää kasvupolun Helsingille 

Vastavalmistunut yleiskaavan luonnos esittää, miten Helsinki voisi kasvaa 250 000 asukkaalla vuoteen 2050 mennessä. Laiturin infokulmassa voit ottaa laajan sisällön haltuusi muutamassa minuutissa. Esillä on tärkeät teemat – infokulmassa vierailtuasi, tiedät mitä tarkoitetaan kaupunkibulevardeilla, verkostokaupungilla ja laajenevalla kantakaupungilla.

Tutustu aineistoon verkossa

Yleiskaava.fi sivustolla voit katsella kaavakarttaa ja lukea kaavaselostuksen. Tutustu myös maankäytön tarkasteluihin sekä muihin selvityksiin. Katso aineistot >>

Yleiskaavoittajat päivystävät Laiturilla ma - to klo 15 - 18

viikko 3: 12.1. - 15.1.
viikko 4: työpajat (ei päivystystä)
viikko 5: työpajat (ei päivystystä)
viikko 6: 2.2. - 5.2.
viikko 7: 9.2. - 12.2.

Hetki kriitikkona -tapahtumat tammikuussa

• maanantai 19.1. Kantakaupunki ja eteläinen Helsinki
• keskiviikko 21.1. Itäinen Helsinki (Itäväylän suunnan kaupunginosat)
• maanantai 26.1. Keskinen ja pohjoinen Helsinki (Tuusulanväylän ja Lahdenväylän suunnan kaupunginosat)
• torstai 29.1. Läntinen Helsinki (Turunväylän, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnan kaupunginosat)

Tapahtumat ovat Laiturilla kello 17–20. Niissä keskitytään eri päivinä eri alueisiin, mutta kaikista alueista ja aiheista voi tulla keskustelemaan itselleen sopivana päivänä.

Yleiskaavan aineiston löydät myös verkkosivuilta www.yleiskaava.fi. Käy tutustumassa ja osallistu blogin keskusteluun. Suunnittelun etenemistä voit seurata myös Facebookissa (www.facebook.com/helsinkisuunnittelee) ja Twitterissä (www.twitter.com/ksvhelsinki).

Sivuilta voi ladata luonnoksen aineistot ja teemakartat sekä tilata yleiskaavan uutiskirjeen. Yleiskaavan luonnos on nähtävänä 7. tammikuuta–28. helmikuuta.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee yleiskaavan luonnosta vuodenvaihteessa. Yleiskaavan luonnosta tarkennetaan lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta yleiskaavaehdotukseksi niin, että se on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä arviolta syksyllä 2015 ja kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa vuoden 2016 aikana. Ehdotukseen valmistellaan myös toteutussuunnitelma, jossa esitetään järjestys ja aikataulu yleiskaavaa seuraavalle asemakaavoitukselle.

 

Yleiskaava on pitkän aikavälin maankäytön suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin yhdyskuntarakenteen kehittämistä. Se vaikuttaa siihen, millainen Helsinki on vuosikymmenten kuluttua. Uusi yleiskaava tarvitaan mm. siksi, että Helsingin on pystyttävä tarjoamaan kohtuuhintaisia asuntoja kasvavalle väestölleen. Yleiskaavan lähtökohtana on ollut väestöennuste, jonka mukaan vuonna 2050 Helsingissä on noin 860 000 asukasta.