Kaupunkibulevardit

1.2.2016 - 27.2.2016

Kuva: Aalto yliopisto

Mitä kaikkea bulevardit voisivat olla? Urban Boulevards -opiskelijatöiden näyttely esittelee uusia avauksia Käpylän asemanseudun ja Tuusulanväylän kehittämiselle uuden yleiskaavan suuntaviivoja seuraten.

Tulevaisuuden Helsinkiä muokkaavat kaupungin kasvu, ilmastonmuutos sekä tekniikan kehittyminen ja palveluinnovaatiot. Myös ihmisten elintavat muuttuvat. Miten tämä kaikki näkyy katukuvassa tulevina vuosikymmeninä?

Helsingin uudessa yleiskaavassa ehdotetaan kaupunginosien tiivistymistä valtaväylien varsilla. Aalto yliopiston opiskelijat ovat muokanneet aineistosta visioita Tuusulanväylälle ja Käpylän aseman ympäristöön. Korttelitason tutkielmissa pohditaan, minkä tyyppistä asumista voitaisiin suunnitella lisärakentamiseen ja mitä vaihtoehtoja katuverkkoon on mahdollista luoda.

Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen studiokurssi järjestettiin syksyllä 2015 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Kaupunkibulevardit nähtiin kiinnostavana konseptina, ja Tuusulanväylä sekä Käpylän aseman ympäristö monipuolisina ja haastavina suunnittelualueina.

Lue lisää kurssin tunnelmista yleiskaavablogissa >>>

Lue lisää kaupunkibulevardeista esitteessä >>>