Veteen piirretty viiva

5.6.2015 - 12.9.2015

Uusi kaupunki kollektiivi.

Helsingissä on #yli130km kaikille avointa rantaviivaa. Laiturin kesänäyttely vie parhaisiin paikkoihin rantareitin varrella kaupunkilaisten vinkkaamana. Tänä kesänä kuka tahansa voi myös järjestää rantakesän tapahtuman reitin varrelle valmiiksi varatuissa paikoissa.

Missä on mielestäsi Helsingin paras pulahduspaikka? Entä rantaviivan hienoin luontokohde? Mistä löytyvät rannan parhaat palvelut? Näyttelykävijät voivat jakaa suosikkipaikkansa jättimäisellä rantakartalla ja jättää postikortilla terveiset merellisen Helsingin suunnittelijoille.

Helsingin kansainvälisestikin ainutlaatuisen rantareitin varrelta löytyy niin uusia urbaaneja asuinalueita, hoidettuja puistoja, kantakaupungin torielämää kuin koskematonta luonnonrantaakin. Saaria Helsingin edustalla on noin kolmesataa. 

Jokainen helsinkiläinen asuu alle kymmenen kilometrin päässä rannasta. Entisillä satama-alueilla Länsisatamassa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa tulee 2030-luvulla asumaan yhteensä noin 55 000 kaupunkilaista. 

Rantaviivan avaaminen kaikille on ollut jo pitkään Helsingin kaupunkisuunnittelun periaatteena. Tulevina vuosina uusiin kaupunginosiin syntyy lisää avointa rantareittiä ja kylpemisen paikkoja. 

Rantakesän tapahtumapaikat valmiina – mitä sinä järjestäisit?

Tulevana kesänä kuka tahansa voi järjestää yleisötapahtuman Helsingin rannoilla. Reitin varrelta on varattu varta vasten neljätoista kivaa paikkaa avoimia tapahtumia varten. Tapahtumajärjestäjiä ja kutsuvieraita olemme me kaikki stadilaiset. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Yhteismaa ry.

Koemmeko kenties kesäillan tanssit Kalasatamassa, virkkausklubin Arabianrannassa, kirppiksen Aurinkolahdessa tai yhteisen illallisen Uutelassa? Paikkavarausta kummempia lupia ei tarvita! Paikat ja tapahtumat löytyvät Rantakesä #yli130km -sivuilta

Nappaa kuvia Helsingin rannoilta ja osallistu näyttelyyn #yli130km

** Katso #yli130km kuvat Instagramissa

Rantaviivan tarina jatkuu kaupunkilaisten valokuvissa reitin varrelta. Instagramiin avainsanoilla #yli130km ja #instawalkHelsinki ladatut kuvat ovat mukana näyttelyssä.

Lisäksi kaupunkisuunnitteluvirasto ja Valokuvataiteen museo järjestävät opastettuja Instagram-kävelyitä: keskiviikkona 3.6. Lapinlahden sairaalan puistoon sekä 10.6. Jätkäsaareen.

Syyskuussa instawalkit saavat jatkoa:
lauantaina 5.9. kävellään ja kuvataan Kalasatamassa ja lauantaina 12.9. järjestetään Arkkitehtuurimuseon kanssa instawalk Töölönlahdella.

Kesä–heinäkuun ajan lapset pääsevät lauantaisin inspiroitumaan merestä näyttelyn paperivenetyöpajoissa klo 12-16. Helsinki-päivänä 12.6. Laiturilla puolestaan tuunataan rantapalloja. Tervetuloa nauttimaan stadin ihanista rannoista ja hauskoista tapahtumista!

 #instawalkHelsinki 

 Näyttelyn Facebook-tapahtuma>>  

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 3.–13.9.2015
 
Veteen piirretty viiva -näyttely osana HDW ohjelmaa >>
 

 

Helsinki Design Week logo