Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden Helsinkiin

Laituri - Info

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laituri toimii Kampissa, vanhan linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Narinkka 2. Laiturille on helppo tulla kaikista ilmansuunnista. Laituri on auki kuutena päivänä viikossa: maanantaista torstaihin klo 10-19, perjantaisin klo 10-16 sekä lauantaisin klo 12-16.

Miksi Laituria tarvitaan?

Helsingin kaupunkirakenne muuttuu tällä hetkellä nopeammin kuin kertaakaan sataan vuoteen. Sekä kaupunkilaiset että kaupungissa vierailevat tuntevat Helsinkiä ja sen tulevaisuutta kohtaan suurta mielenkiintoa. Laituri on vastaus ihmisten tiedon ja vaikuttamisen tarpeeseen. Se on avoin paikka, jossa suunnitelmiin, muutoksiin ja kehityshankkeisiin voi tutustua henkilökohtaisesti. Laiturilla voi osallistua myös kaupunkisuunnittelusta käytävään keskusteluun.

Kenelle Laituri on tarkoitettu?

Laituri toivottaa tervetulleeksi kaikki kaupunkisuunnittelusta – kaavoituksesta, rakentamisesta, liikenteestä – ja Helsingin tulevaisuudesta kiinnostuneet asukkaat. Laituri tarjoaa mielenkiintoisen vierailupaikan myös arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneille matkailijoille, asiantuntijoille ja opiskelijoille.

Mitä Laiturilla voi tehdä?

Uusiin suunnitteluhankkeisiin ja vaihtuviin näyttelyihin tutustumisen lisäksi Laiturilla voi kertoa mielipiteensä Helsingin tulevaisuudesta. Laiturin myyntipisteestä voi noutaa esitteitä ja ostaa kirjoja. Laiturilla voit myös osallistua mielenkiintoisiin alan tapahtumiin - työpajoihin, luentoihin sekä keskustelutilaisuuksiin.


Laituri on kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka

Laituri tarjoaa kaupunkisuunnittelusta käytävään keskusteluun areenan ja kokoontumispaikan niin kaupunkilaisille kuin ammattilaisille. Laiturin workshoptila soveltuu monenlaiseen käyttöön.

Millaisia tapahtumia Laiturin workshoptilassa voidaan järjestää?

Laiturilla pyritään monipuoliseen tapahtumatarjontaan. Paikka on erinomainen erilaisille kaupunkisuunnittelun tilaisuuksille - keskusteluilloille, kokouksille, seminaareille, työpajoille, luennoille ja innovatiivisille työtavoille. Lähtökohtana on, että sisällöt linkittyvät luontevasti kaupunkisuunnitteluun ja Helsingin kehittämiseen. Laiturin toiminnallisen konseptin mukaisesti tapahtumat liittyvät Helsingin suunnitteluun, rakentamiseen, arkkitehtuuriin, liikenteeseen tai ne muutoin palvelevat kaupunkisuunnittelullisia tavoitteita.

Tilat on tarkoitettu pääsääntöisesti Helsingin kaupungin toimijoiden käyttöön, mutta niitä vuokrataan myös rajoitetusti ulkopuolisille alan toimijoille. Lähtökohtana on, ettei tilojen käyttö haittaa Laiturin asiakaspalvelua tai kulloinkin käynnissä olevaa näyttelytoimintaa. Tilat ovat käytössä Laiturin aukioloaikoina (ma-to klo 10-19, pe klo 10-16 la klo 12-16). Laiturin tiloja ei vuokrata yksityishenkilöiden käyttöön.

Mitä tilavuokra maksaa?

Puolen päivän mittaisen tilaisuuden veroton hinta on 300 euroa (0-4 h) ja koko päivän veroton tilavuokra on 500 euroa (4-9 h). Laiturin aukioloajan ulkopuolisesta tilojen käytöstä laskutetaan normaalin vuokran lisäksi 50 euroa/tunti. Tilavarauksen vahvistuksen yhteydessä tilaisuuden järjestäjille lähetetään tiedot käytännön järjestelyjen hoitamisesta (tuolien ja pöytien asettelu, esitystekniikka, tarjoilu yms.).

Mitä varusteita workshoptilassa on?

Laiturin workshoptilaan mahtuu noin 30 henkilöä kun tilat ovet ovat suljettuina. Avoimien ovien periaatteella keskustelutilaisuuteen mahtuu enintään 100 henkilöä. Kaikki kalusteet ovat siirreltäviä. Käytössä on 8 kpl kokouspöytiä, 6 kpl pyöreitä pöytiä ja 80 tuolia.

Tilaisuuksia varten esityskäytössä Laiturilla on kannettava tietokone, dataprojektori sekä kiinteä äänentoisto, johon kuuluu 3 kpl langattomia mikrofoneja.

Miten kokoustarjoilut on hyvä järjestää?

Tilaisuuksien järjestäjä vastaa itse tarjoiluista. Laiturilla on pieni henkilökunnan keittiö, jota voi käyttää. Keittiössä on kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Astioita on noin 10 henkilön kokouksia varten. Isompaa henkilömäärää varten suosittelemme tilaamaan catering-palvelun haluamastasi yrityksestä. Tilaukseen on hyvä pyytää mukaan kaikki tarvittavat astiat. Laiturin tiloissa ei ole anniskeluoikeuksia.

Tilojen kunto ja siisteys

Tilaisuuden järjestäjä vastaa siitä, että tilat luovutetaan kaupunkisuunnitteluvirastolle siistissä ja muutoinkin asianmukaisessa kunnossa. Siivous on hoidettava aina siten, että tilat ovat siistissä kunnossa Laiturin avautuessa yleisölle. Kaupunkisuunnitteluvirastolla on oikeus periä tilojen vuokraajalta korvaus siivouskustannuksista, mikäli siivousvelvollisuus on laiminlyöty. Kaupunkisuunnitteluvirasto perii korvauksen tiloissa aiheutuneista vahingoista.

Miten vuokraan workshoptilan tapahtumaa varten?

Tapahtumasta ja tilan vuokrausta täytetään aina verkkolomake. Tarvittavat tiedot ovat tapahtuman nimi, luonne ja arvioitu osallistujamäärä, ajankohta, järjestäjätaho ja yhteyshenkilö. Lisätiedot voit lähettää, kun olemme Laiturilta vahvistaneet varauksen kirjallisesti.

 

Kartta


Näytä suurempi kartta

Yhteystiedot

Näyttelykoordinaattori Reetta Heiskanen
Puh. (09) 310 37440
reetta.heiskanen(a)hel.fi

Tiedotusneuvoja Iiris Tukiainen
Puh. (09) 310 37499
iiris.tukiainen(a)hel.fi

Tiedotusneuvoja Pia Läspä
Puh. (09) 310 37266
pia.laspa(a)hel.fi

Laiturin mediaviestintä

Laiturin lehdistökuvat:
Helsingin kaupungin aineistopankki »

Viraston lehdistökuvat:
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto »

Julkaisut

Kaupunkisuunnitteluviraston julkaisusarjat »

Seuraa Laituria

Facebook.com/laiturihelsinki
Twitter @laiturihelsinki
Instagram: laiturihelsinki

Uutiskirje

Tilaa Laiturin uutiskirje tästä »