30 Kone

 
1 / 4

30_kone_01_51275

Munkkiniemen puistotie 25

Kilpailuehdotuksessamme esitämme rakennuksen pidentämistä pohjoispäädystään, tämä kohta tontista on selvästi eniten sivussa rakennuspaikan julkisimmasta vyöhykkeestä. Vastapainona rakennusrungon pidennykselle kilpailualue muuten palautettaisiin julkiseen käyttöön, autot vietäisiin maan alle ja niiden päälle rakennettaisiin esim. kaupunginosaleikkipuisto ja pieniä pallokenttiä. Pysäköintikellarista on maanalainen yhteys laajennusosan hissien kautta kaikkiin asuntoihin. Ehyet julkisivupinnat esitetään ympäristönsä mukaisesti rapattavaksi. Yksinkertaiset, lasitetut parvekejulkisivut muodostavat neutraalin ja ilmavan taustan puistomaisemaan.
 

6 kommenttia

Kommentit

Taas aivan käsittämättömän ruma ehdotus. Lähiölaatikko. Joltain kahdeksankymmenluvulta.

Eiei.

Tämä on 6. ohessa ainoat ehdotukset, jotka säilyttävät ilmavan näkymän, eivät tunge etupuistoa täyteen kerrostaloja ja jatkavat Koneen perinteistä ilmettä. Hyvä asia on se, ettei satsata liehukkeita ja reikiä eikä mahdottomia lisäkerroksia, vaan pysytään mittasuhteissa vain lisäten porttia sivulle. Sielläkin toivottavasti löytyy alikulku mm. hiihtäjille. Näkö ei ehkä hivele arkkitehtien silmää, mutta asuntojen käytännöllisyys parvekkeineen on korvaava tekijä käytössä ja saa tuo entinen rakennus näyttää lähinnä entiseltä noine käytännön vaatimien lisäysten kera.
 

 Hurjan ruma! Tälläistä laatikkoa ei saa rakentaa. Asunnotkin ilmeisesti jotain pikku koppeja tai ainakin mitä parvekkeiden pienuudesta saa vinkkiä. Olisi hyvä jos ehdotuksissa olisi kerrottu enenmän myös minkälaisa asuntoja taloon tulee.

Liian iso paikalleen. Jossain muualla toimisi hyvin.

Liian iso. Eiköhän tähän haluta jotain vähemmän hotellilta näyttävää.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti. Laituri voi tarvittaessa vastata kommenttiisi sähköpostitse.

Tykkää sivusta